یک پست وبلاگ برای آنکه بتواند در نتایج جستجو جایگاه خوبی به دست آورد، حداقل باید 300 کلمه داشته باشد. مقالاتی که طولانی تر هستند نسبت به پست های کوتاه تر، راحت تر ایندکس شده و رتبه بندی بهتری به دست می آورند. اما نوشتن پُست های طولانی، نیازمند مهارتِ بالا در نویسندگی است و نویسندگان کمی هستند که می توانند محتوایی خوانا با بیش از 1000 کلمه تولید کنند.
با این حال، وجود چنین پُست های طولانی برای سئو و بهینه سازی سایت بسیار مهم است. در این مقاله برایتان توضیح خواهیم داد که طول و تعداد کلماتِ یک پست چه اهمیتی برای سئو سایت دارند و چگونه می توانید با لحاظ کردن چند نکته، محتوایی طولانی و در عین حال قابل خواندن تولید کنید.
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
چرا پست های طولانی در گوگل رتبه بندی بهتری کسب می کنند؟
اگر شما بتوانید پست بلند (1000 کلمه یا بیشتر) برای وبلاگ خود بنویسید، شانس تان برای به دست آوردن رتبه های بالا در نتایج جستجو افزایش می یابد. در وبلاگ نوین، تعداد کلماتِ مقالات، معمولاً بیش از 1000 کلمه است و این موضوع در بالا رفتن رتبه سایت ما در نتایج جستجو و بالطبع ترافیک سایتمان، تاثیر بسیار زیادی داشته است.
دلایل متعددی برای رتبه بندی بهتر پست های طولانی وجود دارد. شاید بتوان گفت مهم ترین دلیل این است که گوگل در متون طولانی نشانه های بیشتری را پیدا می کند و راحت تر موضوع و هدف پست را درک می کند. اگر پُست خود را برای موتور جستجو بهینه سازی کنید، استفاده از کلمات کلیدی در متن نوشته راحت تر خواهد بود. زمانی که پست وبلاگتان طولانی است، دیگر نیازی به Keyword Stuffing نخواهید داشت و تعدد تکرار کلمات کلیدی در متن، متعادل خواهد بود. در این شرایط، پُست شما سرتیتر ها، لینک ها و تصاویر بیشتری خواهد داشت که در هر کدام به طور طبیعی از کلمات کلیدی استفاده شده است.
نکتۀ مهم دیگر این است که پست تان برای تعداد بیشتری کلمه کلیدی طولانی (Long-Tail Keywords) رتبه بندی بالایی به دست می آورد. همچنین، به احتمال زیاد در پست های طولانی از موضوعات متعددی حرف می زنید. به این ترتیب، مقاله شما برای تعداد زیادی از کلیدواژه ها رتبه خوبی در موتورهای جستجو به دست می آورد. اگر تمامی این موارد به خوبی در کنار یکدیگر قرار بگیرند، ترافیک زیادی از طریق موتورهای جستجو به سایت شما روانه خواهد شد.
رابطه خوانا بودن پست وبلاگ و تعداد کلمات آن
یکی از معایب پست های طولانی (بیش از 1000 کلمه) این است که در برخی موارد امکان خواندن آنها بسیار سخت و حتی گاهی اوقات غیر قابل فهم می شوند. اگر می خواهید مطالبی با بیش از 1000 کلمه بنویسید، در ابتدا باید مهارت بالایی در نویسندگی داشته باشید تا بتوانید خوانندگان را به مطالعه تمام مقاله ترغیب کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که محتوای طولانی می تواند خوانندگان را بترساند و آنها را از مطالعه مقاله منصرف کند.
مقالات طولانی که نگارش ضعیفی هم دارند، هیچ وقت به طور کامل خوانده نخواهند شد. بازدیدکنندگان نیز معمولاً استقبال چندانی از این نوع مقالات نمی کنند و سایت را به سرعت ترک می کنند. این نوع مقالات معمولاً در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته نمی شوند و بیشتر کاربران پس از مشاهده چنین مطالبی، دیگر به سایت شما بر نمی گردند. در آخر باید گفت، مقالات طولانی با نگارش ضعیف رتبه بالایی در نتایج گوگل به دست نخواهند آورد، نه به این علت که نکات سئو را رعایت نکرده اند، بلکه تنها به دلیل تجربه کاربریِ بدی که به مخاطبان ارائه می کنند.
تنها روش موفقیت پُست های طولانی وبلاگ این است که مطمئن شوید متن ها ساختار زیبایی دارند و خواندنشان برای بازدیدکنندگان آسان است. اگر پست شما واقعا طولانی است، توضیح مختصری را به ابتدایش اضافه کنید. همچنین، مطمئن شوید که تمام پاراگراف هایتان کوتاه و مختصر هستند. سعی کنید تا حد ممکن از زیر تیترهای متعدد استفاده کنید. تلاش کنید مهارت کافی در نویسندگی کسب کنید تا بتوانید سبک نوشتاری جذابی پیدا کنید. از جملات کوتاه و گیرا استفاده کنید. در آخر باید گفت، تا جایی که می توانید از به کار بردن کلمات سخت و دشوار خودداری کنید.
نتیجه گیری
همانطور که در بالا اشاره کردیم، پست های وبلاگ تان باید بیشتر از 300 کلمه باشند، در غیر اینصورت رتبه خوبی در مورتوهای جستجو به دست نمی آورند. اگر نویسنده ای با تجربه هستید می توانید مطالب طولانی خوبی (بیش از 1000 کلمه) برای وبلاگ یا وب سایت خود بنویسید، اما مطمئن شوید که چینش ساختار متن خوب است و خواننده در مطالعه مطلب مشکلی ندارد. اگر هم بهترین نویسنده مجموعه تان نیستید، پیشنهاد می کنیم تعداد کلمات پست های تان را بین 700 الی 800 نگه دارید.
نوشتن محتوای با کیفیت کار سختی است، به خصوص اگر هدفتان به دست آوردن ترافیک طبیعی از موتورهای جستجو باشد. اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، پیشنهاد می کنیم از پلاگین های Yoast یا All In One Seo استفاده کنید. این افزونه ها به شما کمک می کنند با رعایت نکات سئو، پست های طولانی بنویسید.
امیدواریم پس از خواندن این مقاله و رعایت نکات آن بتوانید بهترین مقالات طولانی را در حوزه تخصصی خود بنوبسید. در صورتی که در زمینه بازاریابی محتوا سوالی دارید، می توانید آن را از طریق دیدگاه ها با ما در میان بگذارید. کارشناسان نوین همراه شما خواهند بود.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
حسن
حداقل تعداد کلمات برای محتوا دسته بندی چقد باشه؟
حامد رضوی
حسن جان سلام، منظورت از محتوای دسته بندی چیه؟ محتوایی که در صفحه دسته بندی قرار میدی؟
به صورت کلی، مسئله خیلی مهم، اینه که صفحه شما از نظر محتوایی، پاسخگوی نیاز کاربر و منطبق با هدف شما از ایجاد اون صفحه باشه؛
اگر جایی نیاز کاربر با 100 کلمه پاسخ داد میشه، کافیه؛
اگر هم جایی با 2000 کلمه، خب باید این میزان تولید بشه.
در واقع، استاندارد خاصی وجود نداره و تنها چیزی که مهمه، رفتار کاربر و نحوه مصرف محتوای شماست.
Odd one
سلام کتاب بمب گذاری محتوا برای محتوایی که به زبان انگلیسی قرار نوسته بشه هم مناسبه؟؟؟
حامد رضوی
سلام زهرا جان،
اصول یکسان هست.
محمد
بسیار آموزنده بود ممنون
مینا شهانی
سلام محمد عزیز
خوشحالیم که مقاله براتون آموزنده بوده
موفق باشید
جوادیلی
مقاله کوتاه و بروزی است. ممنون از تیم خوب نوین؛ یک قسمت عنوان شده: “مقالات طولانی با نگارش ضعیف رتبه بالایی در نتایج گوگل به دست نخواهند آورد، نه به این علت که نکات سئو را رعایت نکردهاند، بلکه تنها به دلیل تجربه کاربریِ بدی که به مخاطبان ارائه میکنند.” منظور شما استفاده از تصاویر و رنگ و زمینه است؟ من برای سایت خودم در اولین تجربه یک مقالهی 3000 کلمهای ایجاد کردم. امیدوارم که خوانا و کاربردی باشه.
اگه ممکنه لطفاً نگاهی به این صفحه بندازید و نقد خود را در انتهای صفحه وارد کنید. berenj.one/bar این پارگراف را میتوانید در نظرات سایت نوین حذف کنید.
حسین بابائی
سلام
بحث تجربه کاربری گسترده هست و محدود به تصاویر و رنگها نیست. ترتیب صفحاتی که کاربر برای خرید میبینه و برنگشتن کاربر به نتایج جستجو هم بخشی از تجربه کاربری حساب میشه. مقاله شما هم دیدم. از نظر محتوا و طراحی خوب هست.
امیدوارم موفق باشید
محمدرضا
ممنون ازشما جناب اقا…
محمدرضا
ممنون
yasin
سلام
میشه چند تمرین لطف کنید برای بالا بردن مهارت نویسندگی
نوشتن 1000 کلمه واقعا سخته
امیرحسین رهبری
سلام،
پیشنهاد می کنیم “کتاب بمب گذاری در محتوا” را مطالعه نمایید.
sorena
سلام جناب محمودی
ممنون از ارائه اطلاعات خوب شما
سوال؟ قرار دادن کلمات کلیدی ، برای سایت هایی که معمولا پست ها و محصولات اونها که اغلب از یک نوع ولی با موضوعات مختلف هستند و کلمات کلیدی یکسانی نیاز دارند ، آیا از لحاظ بهینه سازی برای موتور های جستجو، یک ایراد محسوب میشه؟ و آیا موجب از دست دادن و یا نگرفتن رتبه میشه؟
اگر مشکل ساز میشه ، چه راهکاری پیشنهاد می فرمایید.
سپاس و احترام
سهیل رهبری
سلام سورنا جان
در درجه اول باید بهت اطلاع بدم که متاسفانه آقای محمودی چند وقتی هستش که از شرکت ما رفتند. اما من میتونم در مورد این سوال کمکتون کنم: ببینید، هر صفحه باید کلمات کلیدی مشخصی رو هدف قرار بده و یک نیاز مشخص رو برطرف کنه. برای مثال، ما به عنوان یک سایت بازاریابی، در مورد موضوعات مختلفی مینویسیم که هر کدومشون کلمات کلیدی مشخصی رو در حیطه کاری ما هدف قرار میدن. برای شما هم مشابه همین موضوع صادقه. یعنی باید یک تحقیق کلمات کلیدی جامع انجام بدید و بر اساس اون، در مورد هدفگیری صفحات مختلف سایت خودتون تصمیم گیری کنید.
sorena
سلام جناب رهبری عزیز
سپاس از اینکه پاسخ فرمودید…
با توجه به پاسخ شما، که فرمودید هر موضوع کلمات کلیدی مشخصی دارن، .. حالابرای سایت هایی که عرض کرده بودم میشه صفحاتی با کلید واژه های متفاوت ولی مترادف هم ، ایجاد و یجورایی به اصلطاح موضوع تراشی کرد (شاید درست نباشه) ولی هدف رسوندن به صفحه ای مشترک باشه؟ و آیا پست ها هم کارایی صفحاتو دارن؟
باز هم سپاسگذارم.
سهیل رهبری
در مورد سوال اول، قطعاً میشه اما کاری نیست که به شخصه خیلی توصیح بکنم. به نظرم بهترین راه این است که توی موضوع و کلمات کلیدی مرتبط با موضوع دقیق شوید تا بتونید موضوع را به چند بخش دسته بندی کنید. به این ترتیب یک صفحه برای کلیت موضوع دارید و چند تا زیر صفحه که به صورت جزئی تر به مسائل مربوط به اون موضوع می پردازند. مثلاً خود ما یک صفحه برای تبلیغات گوگل داریم، اما در وبلاگ خود کلمه ای مثل “هزینه تبلیغات گوگل” رو هدف قرار دادیم.
بله، پست ها هم یک صفحه هستند. درست مثل تمام صفحات دیگر سایت شما.